Son yıllarda internet teknolojilerinin fazlaca yaygınlaşması, şirket ve şahısların ürünlerini de internet üzerinden satışa sunmasına ve burada da ayrı bir rekabet oluşturmasına neden oldu. Ancak tamamen ticari kaygılarla hareket edenlerin yanında, bu teknolojiden art niyetli insanlarda haksız kazanç elde etme yoluna girmiştir. İnternetten güvenli alışveriş yapmanın yolları arasında vereceğimiz tavsiyeleri dikkate alarak, bu kişilere karşı daha güvende olabilirsiniz.

Şikâyet konularına bakın: Öncelikle alışveriş yapacağınız yerin insanlarla yaşadığı olumsuz diyalogları görmek için, şikayet sitelerine mutlaka göz atın.
Sanal Pos Kullanılmalı: E-ticaret sitesi ödeme yöntemleri arasında, sitenin sanal pos ile ödeme imkânı sunmasına dikkat edin. Çünkü e-ticaret siteleri ve şirketleri, Pos cihaz başvurusundan sonra incelenmektedir. Bir nevi sizden önce incelenmiş bir site olması, daha fazla güvenilirlik sunacaktır.
Fiyatlara Dikkat Edin: Alışveriş yapacağınız yer ciddi bir marka değilse, fiyatların ucuz kabul edilebilecek fiyatlarında altında olması durumunda şüpheyle yaklaşın. Her şeyin belirli bir üretim ve satış maliyeti olacağını, asla unutmayın.
3D Secure Güvenilir Ödeme Yöntemi: İnternetten güvenli alışveriş için dikkat etmeniz gereken konulardan biri de, 3D Secure güvenli ödeme yönteminin kullanılıp kullanılmadığıdır.
Sanal Kart Kullanımı: İnternetten güvenli alışveriş yapmanın yollarından biri de, sanal kart kullanımıdır. Genellikle tek kullanımlık olan ve içerisinde belirli bakiyelerle satın alınan bu kartlar, hiçbir şekilde banka bilgilerinizi vermeden ödeme yapılmasını sağlamaktadır.
İletişim Bilgileri: Alışveriş yapacağınız web sitesinde bulunan iletişim bilgilerine dikkat edin. Adres ve telefon bilgilerini kontrol ettikten sonra, internet üzerinden farklı araştırmalarla doğruluğunu teyit etmeye çalışın.
Kapıda Ödeme Avantaj Olmayabilir: Genellikle internetten alışveriş yapan kişiler, kapıda ödeme yöntemini ürünün gönderilmeme ihtimaline karşı güvenli zannetse de bazen riskli olabiliyor. Çünkü kapıda ödeme sistemlerinde hiçbir bankanın kullanılmaması, olası olumsuzluklarda takip edilme olasılığını zorlaştırıyor. Ayrıca yanlış ürünlerin gönderilmesi de, kapıda ödeme sistemlerinde söz konusu olabiliyor.
Ortak Bilgisayarlardan Yapmayın: İnternet üzerinden yapacağınız alışverişi ortak bilgisayarlar yani internet kafe gibi yerlerden yapmak, kart bilgilerinizin daha fazla hedef haline gelmesine neden olacaktır. Bu yüzden, kendi bilgisayarınız üzerinden alışveriş yapmaya dikkat edin.

Share:

Esnek Pos, Elekse, Sanal Pos, Güvenli Alışveriş