İnternetten sıklıkla herhangi bir ürün ya da hizmet satışı yapıyorsanız, daha kolay ve güvenilir ödeme alma yöntemlerinden biri olan sanal pos hizmeti kullanarak, hem satışlarınızı artırabilir ve hem de müşterilerinize daha fazla güven verebilirsiniz.

Yapılan alışverişlerde sunacağınız kolay ödeme yöntemi sayesinde, insanların alışık olduğu ödeme bir sanal ödeme yöntemi olması nedeniyle sizin tam anlamıyla profesyonel olduğunuz izlenimi bırakır. Bu izlemin, insanların satın alma eğilimini artırarak müşteri sayınızın artmasına ve dolayısıyla da daha fazla kazanç elde etmenize yarar.

İnternet üzerinden yapacağınız satışlarda, insanlarda bıraktığı profesyonellik izlenimiyle birlikte size karşı olan güvenleri de artar. Ayrıca bu ödeme yönteminin kullanıldığı sayfanın SSL güvenlik sertifikalarıyla şifreleniyor olması, teknolojiyle arası iyi olan insanların ayriyeten dikkatini çekecektir. Bu sertifika sayesinde, müşterilerinize güvenilir bir kanal üzerinden ödeme yapma imkânı sunmuş olursunuz.

Taksit yapabilme seçeneğinin yanı sıra, kredi ve banka kartının kullanılabilir olması insanların alışveriş yapmaya teşvik olmasına neden olur. Özellikle taksitli seçenekler sayesinde, satışlarınızı katlayarak artırmanız mümkündür.

Gerek ödeme alan ve gerekse ödeme yapan için, kullanımı oldukça kolay ve bilindik bir sistemdir. Birçok insanın internetten ödeme yaparken kullandığı ara yüz sayesinde, insanlar yabancılık çekmeden ödemelerini rahat bir şekilde yapabilmektedir.

Sadece tek bir ekran kullanılarak, tüm bankaların banka ve kredi kartlarıyla ödeme almanıza imkân verir. Böylelikle hem müşteriniz ve hem de siz, rahatlıkla ödeme yapıp alabilirsiniz.

Bu hizmetten yararlanmak için, bankaların ortaya koyduğu şartları sağladıktan sonra başvuru yapmanız ve başvurunuzun onaylanması gerekir.
Bunun dışında, yetkili ödeme alma şirketleri üzerinden de sanal posun temini mümkün olmaktadır. Sizden istenilen şartları yerine getirmeniz halinde, özellikle ödeme alma şirketleri üzerinden temin edeceğiniz sanal poslar için gerekli olan işlemler daha kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır.
Banka ve şirketlerin, sizden isteyeceği belgeler genellikle aşağıdaki gibi olmaktadır. Ancak, banka ve şirkete göre evraklarda değişiklik olabilme ihtimaline karşı, sanal pos hizmeti alacağınız yerle iletişim kurularak öğrenilmesi daha sağlıklıdır.

  • Nüfus cüzdanı örneği
  • Vergi levhası
  • Ticari ortaklık anlaşması
  • İmza sirküleri

Sanal posun kullanılacağı web sitesinde, olması gereken özellikler;

  • Ödeme sayfasında, mutlaka 128 ya da 256 bit SSL sertifikasının olması gerekmektedir. Yani ödeme sayfaları, kesinlikle özel yazılım hizmetleriyle art niyetli üçüncü taraflara karşı koruma altında olmalıdır.
  • Web sitenizden istifade etmek için üye olacak kişilere sunulmak ve üyeliklerinde onaylanmasını sağlamak koşuluyla, üyelik sözleşme metninin olması gerekir.
  • Geri iade ve değişim durumları için, ayrı bir sözleşme bulunmalıdır.
  • Detaylı bir şekilde, mesafeli satış sözleşmesinin olması ve müşteri ürünü alırken bu sözleşmeyi kabul edecek özelliğe sahip olması gerekir.
Share:

Esnek Pos, Elekse, Sanal Pos