Sanal pos ödemeleri, alınacak sanal pos hizmet türüne ve internet üzerinden müşterilerinizin bu ödeme türünü tercih ederek yapacağı ürün ödemelerine göre farklı kriterlere göre değerlendirilebilmektedir.

Geçmiş dönemlerde rekabetin günümüzdeki gibi olmaması sebebiyle, sanal pos hizmeti veren bankalar ya da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iznine tabi olarak hizmet veren aracı kurumlar, ödemeleri 30 günlük süreçlerle yapmaktaydı. Hatta bu süreci, 45 gün olarak belirleyen kuruluşların varlığından da bahsetmek mümkündü.
Günümüzde ise sanal pos hizmeti veren yerlerin sayısındaki önemli artış, büyük bir rekabetinde oluşmasına neden olmuştur. Bu sebeple sanal pos ödemeleri, haftalık hatta ertesi gün ödemeler şeklinde de yapılabilmektedir. Henüz tüm bankalar ya da izinli kuruluşlar bunu yapmıyor olsa da, önemli bir kısmının çok daha erken zamanlarda ödeme yaptıklarını söyleyebiliriz.

Bildiğiniz üzere sanal pos hizmetleri, e-ticaret sitelerinden yapılan alışveriş tutarlarının yine internet üzerinden banka ya da kredi kartı kullanılarak ödenmesine imkân veren sistemlerdir. Yani tıpkı fiziki mağazalarda kullandığımız gibi, sanal poslarda internet ortamında kullanılmakta olup en fazla tercih edilen ödeme yöntemlerinin başında gelmektedir.
Yaygın olarak e-ticaret platformlarının neredeyse tamamında kullanılan bun ödeme yöntemi hakkına biraz daha detaya inecek olursak, şunlardan bahsedebiliriz.

Özellikle bankalar üzerinden direk temin edeceklerin, kesinlikle gerekli şartları sağlayan bir şirket olması gerekmektedir. Şirket olmayanların bu hizmetten bankalar üzerinden yararlanması, yasalarca mümkün değildir.
Ancak bazı web sitelerinde ödeme yöntemi olarak kullanılmasına müsaade eden, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası denetiminde farklı kuruluşlar bulunmaktadır. Bu kuruluşların pos cihazlarından faydalanmak istediğinizde komisyon oranı çok daha yüksek olmaktadır. Son zamanlarda, bu kuruluşların sayısında önemli azalma olduğunu söyleyebiliriz.

  • Müşterilerinize, güvenli ve alternatif bir ödeme yöntemi sunmuş olursunuz.
  • Uyumlu kartların kullanılması halinde, dünyanın her yerinden ödeme alabilirsiniz.
  • Sanal pos hizmeti veren şirketlerin bilgilerinin daha ulaşılır olabilmesi sebebiyle, herhangi bir olumsuzluk durumunda adli mercilerin mağduriyet yaşatan kişilere karşı sorumluğu bulunmaktadır.
  • Nakit gerektirmeyip, çok hızlı işlem yapılmasında faydalıdır.
Paylaş:

Esnek Pos, Elekse, Sanal Pos, Sanal Pos Ödemeleri