İnternet üzerinden yapacağınız satışları artırmak ve müşterilerinize daha farklı ödeme yöntemi sunmanızı sağlayan sanal pos sistemleri, ayrıca dünyanın her yerinden ödeme alma avantajıyla dünya genelinde satış yapabilmenize imkân tanıyor. Bu sistemlerin birbirinden farklı özellikleri bulunsa da, bu farkların birbirine çok yakın olması nedeniyle, genellikle temin etme ve kullanım noktasında sistem aynı şekilde işlemektedir.

İnternet üzerinden satış yapılan web sitelerine entegre edilerek, müşterinin satın alma işlemi sonrasında yönlendirilen sayfa üzerinden hiç kimse ile muhatap olmasına gerek kalmadan, kullandığı banka veya kredi kartı ile ödeme yaparak alışverişin tamamlanmasını sağlayan online ödeme sistemidir.

Ödeme almada kullanacağınız bu sistem, sadece ödeme almaktan ziyade lehinize olacak birçok avantaj sunmaktadır. Bu sistemi kullanan satıcılar, direk ya da dolaylı yoldan birçok avantaja sahip olabilmektedir. Bunlara kısaca değinecek olursak, şunlardan bahsedebiliriz.
Müşterilere ödeme kolaylığının sunulması ve ödeme esnasında kimseyle muhatap olmak zorunda kalmaması, profesyonellik izlenimi verecektir. ayrıca online bir ödeme yöntemi olması sebebiyle, müşterinin ürün ve hizmetinizi satın alma eğilimi artacaktır.
Hızlı ödeme de sunduğu avantaj nedeniyle, müşterinizin alışverişini konforlu bir şekilde tamamlamasını sağlar. Tamamen güvenilir bir ekrandan ödeme yapılacağı için, markanıza olan güvende artacaktır. Kullanılan SSL güvenlik protokolleri, müşterinizin güvenli bir sayfa üzerinden ödeme yapmasına imkân vermektedir.
Tek bir ekran sayesinde, tüm bankalardan rahatlıkla ödeme alabilirsiniz. Bu sayede, onlarca kişisel banka hesabınızın olmasına gerek kalmamaktadır.
Dünyanın her yerinden, belirli para birimleri üzerinden hizmet almanızı sağlayacak yöntemler bulunmaktadır.

Bu sistemlerin kullanılması, gerekliliklerini yerine getirdikten sonra internet üzerinde kullanabileceğiniz en güvenilir yöntem olmaktadır. Çünkü ödeme sayfalarının SSL sertifikaları ile korunması, bu hizmeti alıp kullanabilmeniz için önemli bir şarttır. Yani özellikle ödeme sayfanızda 128 ya da 256 bit SSL güvenlik protokolü sertifikası yoksa, sanal pos sistemleri temin etmeniz mümkün değildir.
Bunun yanında, hizmeti alacağınız kuruluş web sitenizi inceleyerek güvenlik bakımından diğer kriterleri de dikkate almakta ve başvurunuzu buna göre onaylamaktadır.

Sanal posların alınabileceği tek yer, bankalardır. Ancak bankalarla anlaşması bulunan ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından onay verilmiş ödeme alma şirketleri üzerinden de, sanal pos temin etmeniz mümkündür. Bankalar üzerindeki prosedür biraz daha zaman gerektirirken, aracı kuruluşlar diye tabir edebileceğimiz ödeme alma hizmeti veren şirketlerde yapılacak işlemler çok daha hızlı ilerlemektedir. Gerekli şartları sağlayan bir ticaret altyapınız var ve internetten satış yapıyorsanız, bu kanallar aracılığıyla sanal pos hizmetinden faydalanabilirsiniz. Bir şirket olarak başvuru yapacağınız bu sistem için sizden imza sirküleri, vergi levhası, ticari ortaklık kaydı gibi belgeler istenecektir. Ayrıca sistemin entegre olacağı web sitelerinde ise, uzaktan satış, üyelik ve iade sözleşmesi gibi farklı sözleşmelerin hazır bulunması gerekir. buraya tıklayarak yapabilirsiniz.

Share:

Esnek Pos, Elekse, Sanal Pos, Sanal Pos Sistemleri