Ücretsiz sanal pos denildiğinde akla ilk gelen tamamen ücretsiz alınacak olan bir hizmet gelse de, bu pos hizmetlerinde de nihayetinde de belirli bir ücret ödenmesi esastır. Ücretsiz olarak tanımlanmasının nedeni, sanal posun temini için herhangi bir aidat talep edilmemesidir.
Ücretsiz sanal pos için ilk hizmet alımında ya da sonrasında aylık ya da yıllık ücretlerin bulunmaması nedeniyle, ücretsiz olarak tanımlanmaktadır. Bu sistemle çalışan sanal pos hizmeti veren banka ya da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası izinli firmalar, sadece aylık yapılacak satışlar üzerinden komisyon almaktadır.

Yıllık ve aylık aidat ücreti ödemeden sahip olabileceğiniz bu ödeme yönteminde, aylık satışlarınız üzerinden kesilecek komisyonlar ise hizmet alacağınız yere göre farklılık göstermektedir.
Bazı hizmet sağlayıcılar aylık ciroya göre değişken komisyon oranları belirlerken, bazıları ise sabit komisyon oranlarıyla bu hizmetten yararlanmanıza imkân tanımaktadır. Pos hizmeti sağlayıcı firmaların önemli bir kısmı, son zamanlarda farklı ciro aralıkları belirleyerek bu aralıklardaki satış oranlarına göre komisyonlar talep etmektedir.
Bu sayede sabit ücretler ya da işlem başı komisyonlar ödemek yerine, sadece satışınızın yüzdesine göre kesinti yapılması satıcı açısından daha makul bir teklif olarak görülmektedir.

Yukarıda da dağınık bir şekilde biraz bahsettiğimiz ücretsiz sanal pos avantajlarına kısaca değinecek olursak, şunlardan bahsetmemiz mümkün olacaktır.
Bu tip çalışma sistemiyle sunulan hizmetlerin birçoğunda, minimum satış tutarı şartı da bulunmamaktadır. Sadece yapacağınız satış cirosu aralığına göre, oranlar değişebilmektedir. Böylelikle az satış yapmanız halinde komisyon oranı bir tık daha yüksek olacak olsa da, ödeyeceğiniz tutarda satışınıza göre daha az olacaktır.
Her kullanım tipinde avantaj sunmaktadır. Aynı şekilde satışlarınızın çok yüksek olması durumunda komisyon oranları düşerken, satışınızın yüzdesi dikkate alındığında ödeyeceğiniz tutar artmaktadır. Ancak nihayetinde, ödenecek komisyonun bu şekilde fazla çıkması, karınızın da aynı şekilde fazla olması anlamı taşımaktadır.
Sabit ücretlerin, aylık ve yıllık aidatlarının bulunmaması da yine ücretsiz sanal posların önemli avantajları arasında yer almaktadır. Özellikle henüz yeni olan e-ticaret siteleri için, çok daha büyük avantaj olmaktadır.

Share:

Esnek Pos, Elekse, Sanal Pos